O Víně
Na ochutnávku Domaine Richaud mne dohnala zvědavost a odcházel jsem sice nalomen, ale k dokonalému uvěření potřebuji výrobu bez síry zkusit na vlastní kůži.
Na další z degustací „u Riedelů" se představilo domácí vinařství Dobrá Vinice. AdVivum si do sortimentu vybírá především zajímavé producenty, něčím výjimečné, velmi často se zaměřují na vinařství „šetrná k přírodě" či přímo biodynamická. To byl i tento případ. Vína prezentoval jeden z majitelů vinařství a vinař v jedné osobě, pan Petr Nejedlík. Degustace to byla, především a právě díky osobě pana Nejedlíka, velmi zábavná. Jaká jsou ale vlastní vína? Stojí vzhledem k trochu vyšším cenám za úvahu?
Těšte se na strmý pád recenzenta do morálního úpadku.
Spíše než recenze knihy půjde dnes o osvětu významu slova biodynamika. V článku najdete menší polemiku na velmi zajímavé téma.


