Bourgogne Passe-Tout-Grains
zahrnuje území Côte d´Or, Côte de Nuit, Chablis (Yonne), Côte Chalonnaise, Mâconnaise, někdy se tam počítá i území Beaujolais.
Cosi jako selská směs všech druhů hroznů (kvalitnější mají více Pinotu noir). Povolena je jen červená verze, velmi vzácná je růžová. Lehká veselá nenáročná vína, která by se měla pít mladá, do tří let nejlépe. Skoro lepší je koupit spíše Bourgogne rouge od známější značky nebo Beaujolais. červená podávat v teplotě 14-16°C, růžová 8-10°C. Doporučené kombinace jsou třeba jambon persillé (kořeněná šunka v aspiku), šunka od kosti, většina ne moc výrazných sýrů.
Z renomovaných značek se tímto typem vína zabývá pouze Louis Jadot.
V naprosté většině kvasí i zraje v tanku.
Pinot noir - minimálně 30%, Gamay, Pinot liebault