Auxey-Duresses
Malebná vesnička leží v údolí nad Monthelie a Meuraultem. Její vinice jsou na protilehlých svazích (severovýchodně a jižně orientovaných) a potom ještě v jednom bloku, jihovýchodně orientovaném, poněkud výše po silnici směrem na St.-Romain. Tři čtvrtiny výsadeb jsou Pinot noir. červená - jako mladá se mohou zdát drsná, spíše ovocitá (jahody, višně), ale v optimální vyzrálosti (5-10rok) mohou připomínat svou "teplou" měkkostí a snad i jemností vína z Volnay. Otevírat pátým rokem. Správná teplota podávaných vín je mezi 15 a 16°C. Doporučují se k nim místní těžší jídla, dušená ale i pečená masa, jehněčí, filet mignon. bílá - velmi aromatická vína (ovoce včetně exotického, mineralita) velkorysé chuti připomínající charakterem vína z Meursaultu, ovšem za přijatelnější cenu. Měla by se pít od třetího roku, nejlépe k smetanovým či zeleninovým pokrmům - ideální víno pro vegetariány. Možno též k rybám, teplým předkrmům, kozímu sýru či korýšům. Teplota podávání 12-14°C.
Diconne, Hospice de Beaune (Cuvée Boillot), Leroy, d´Auvenay, Prunier, Thévenin, ampeau, Olivier Leflaive, Roulot.
Chardonnay
Pinot noir, Pinot gris, Pinot liebaut