Český vepřový pršut z krkovice
Již jsme několikrát psali o španělské a rakouské šunce. Dnes se podíváme na český výrobek, který nese název pršut z vepřové krkovice. Složení: vepřové maso, pitná voda, jodovaná dusitanová solicí směs, směs koření, stabilizátor E452, zesilovač chuti, kyselina askorbová. Kvalitou nakrájených kousků tento pršut zaostává od většiny zahraničních výrobků. Vůně a chuť je naopak velmi jemná. K tomuto pršutu z krkovice můžete podávat vína s vyšším obsahem zbytkového cukru. Pokud tuto podmínku splňuje např. Muškát Ottonel, Tramín červený či Pálava, tím lépe.Výrobce: Krahulík - MASOZÁVOD Krahulčí, a.s., 588 56 TelčTeplota skladování: 0 až +20° CHmotnost: 75 gCena: 19,90 Kč (Albert v roce 2003)