O Víně

11.08.2003 J. Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Kvalita a různé typy zátek

V článku najdete základní informace k této problematice.

Hodnotná - u této zátky, která nemá téměř žádné lenticely, takřka vůbec nedochází k výměně vzduchu. Korková pachuť se vyskytuje jen vzácně.
Standardní - do zátky, kterou prostupuje jenom málo lenticel, může tekutina pronikat jen obtížně.
Podřadná - tato, vertikálními lenticelami prostoupená zátka se snadno promočí, drobí se a ohrožuje tak požitek z vína.

Zdroj: Víno - Praktická škola
Autor: Jens Priewe

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 3607x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5  
J. 10.01.2010 15:17:25