O Víně

26.03.2003 J. Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Znáte složení vína?

Základní informace k této problematice najdete v tomto článku.

Zcela prokvašené bílé víno má následující složení:
voda 83 %
alkohol 12 %
glycerin cca 1 %
cukr (fruktóza) 1 %
kyseliny (vinná, jablečná, jantarová, mléčná atd.) 0,8 %
minerální látky (fosforečnany, sírany, křemičitany, sodík, hořčík, draslík, železo atd.) 0,3 %
dusíkaté látky (aminokyseliny, aminy, bílkoviny) 0,25 %
oxid uhličitý 0,03 %
tanin (tříslovina) 0,02 %
buketní a aromatické látky (estery, vyšší aldehydy, laktáty) 0,001 %
vitamíny 0,001 %

Červená vína se liší od bílých především vyšším obsahem tříslovin (až 0,3 %).

Zdroj: Víno - Malá škola
Autor: Jens Priewe

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 9471x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5  
J. 10.01.2010 15:41:01