Opět se mi v pravidelném seriálu nakupila vína převážně odrůdy Ryzlink rýnský z důvodu konání menší, cílené degustace právě na tuto odrůdu, takže dnes se článek bude zejména odehrávat pod taktovkou této právem označované „královské" odrůdy. Aby to však nebylo tak jednoznačné a fádní, zařadil jsem i horké želízko ze zástupců vín červených. Očekávejte dnes kromě zmiňovaného Ryzlinku také velice zvláštní a zajímavý Modrý Portugal.
Závěrečný díl seriálu se týká správného biodynamického načasování všech operací. Plus dodatek k bylinným postřikům.
Trojice červených a stejná porce bílých vín, jako přehled toho lepšího i horšího vypitého v měsíci lednu.
V další části seriálu už se podíváme do sklepa.
Ve čtvrté části seriálu jsou uvedeny některé konkrétní pro biodynamiku typické způsoby boje s chorobani a škůdci, zejména recepty na bylinné postřiky.
Třetí díl mého biodynamického seriálu pojednává o biodynamických preparátech a kompostování.