O Víně

19.08.2003 J. Aktivni: Ano Datum a čas publikace:
Evropská vína v podmínkách české gastronomie část V. Vína Rakouska

Pod odkazem Evropská vína v podmínkách české gastronomie část V. Vína Rakouska najdete základní informace o této publikaci.

Název: Evropská vína v podmínkách české gastronomie část V. Vína Rakouska
Autor: Petr Doležal
Vydavatelství: Specializované vydavatelství vinařské literatury PETR + IVA, Jiráskova 598, 504 01 Nový Bydžov (2003)
E-mail: petr.iva@worldonline.cz
Počet stran: 117
Cena: 100,- Kč

Kniha pokračuje již svojí pátou částí, která je věnována vínům Rakouska. Pomůže vám v orientaci v jakostním členění rakouských vín, náležitostmi vinných etiket a vinařských oblastech. Kniha je rozdělena do kapitol:
· Jakostní rozdělení rakouských vín.
· Označení na etiketách rakouských a jejich význam ke vztahu k jakosti vína.
· Etiketa rakouského vína a její náležitosti.
· Rakousko a produkce bílých/červených vín.
· Rakouská šumivá vína.
· Rakouské vinařství ve statistikách.
· Speciality rakouského vinařství.
· Tradiční odrůdy révy vinné pěstované v Rakousku.
· Hlavní oblasti pěstování révy vinné.
· Když se řekne rakouské víno.

Oproti předchozím knihám najdete zde mnohem více přesných statistických údajů vztahujících se k roku 2001. Škoda, že veškeré obrázky jsou černobílé a na méně kvalitním papíru, což lze ovšem k ceně pochopit. V závěru najdete také řadu informací týkající se Klubu vinařské literatury a rejstřík. Dále se dočtete, že Petr Doležal připravuje VI. část, která bude věnována Maďarským vínům a Lexikon moravského vinařství II.

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 1789x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5