O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 24.10.2011 20:07:16 |
Od: | Honza |
E-mail: | jmikulcik@seznam.cz |
:Petr.....všechno je to reduktivní technologií našich vinařů, moravská vína sice některá vydrží i 5 a více let ale jsou vždy horší než "zamlada", výjimkou jsou autentisté a pár vinařů, co to dělají oxidativně | |
Datum: | 24.10.2011 08:09:59 |
Od: | Petr |
E-mail: | pitris@ovine.cz |
Mám doma ještě i Sauvignon 1999 PS z Tanzbergu, což byla jejich úplně první sklizeň. Uvažuju, jestli ho mám nabídnout k prodeji v nějaké aukci (víno už bude mít asi to nejlepší období za sebou), nebo ho přeci jen vypít ? Díky různým stěhování jsem v posledních měsících otevřel už téměř všechny své archivní moravské poklady a ať bylo víno jakékoliv, tak po 8-10 letech (předpisové) archivace nestálo za nic ... Výjimkou bylo pár ledových vín, které si stále držely svoji kvalitu. Bohužel k nim nepatřil např. ledový Cabernet Moravia od otce této odrůdy pana Glose z Moravské Nové Vsi - chutnal jako tuctové desertní víno :-( Takže já říkám - Nearchivovat, pokud je víno dobré, vypijte ho hned! :-) | |