O Víně

Diskuze: Vinařství Weingut Paul Koppitsch, Rakousko
Datum: 27-04-2024
  *
  *
*
4+7=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 15.11.2006 13:38:58
Od: p.j.
E-mail: pjelen@barrandov.cz

Tak to nemusí nutně znamenat, že ti lidé pijí doma jen rok stará vína. Prostě koupí dva kartony vína co nejdřív, cena by měla být nejnižší, dají doma do sklípku a tahají postupně, třeba i několik let. Kupovat to pak s "archivní" přirážkou po několika letech se nemusí vždy vyplatit. Podle mého názoru by každé serioznější vinařství mělo produkovat kromě vín pro vypití do roka i víno, které je schopné zajímavého vývoje v archivu. Aspoň jedno dvě vína v ročníku. Měla by to být věc prestiže, vyššího stupňe vinohradnických a technologických postupů.


Datum: 14.11.2006 13:36:36
Od: petrz
E-mail: uzimu@tiscali.cz

S tím děláním vína na rychlé vypití je to asi z velké části na požadavky zákazníků. Povídal jsem si s vinařem z Poysdorfu někdy v létě, když jsem tam nakupoval a on mi říkal, že zákazníci žádají skoro výhradně nové víno, o předloňský ročník skoro není zájem. Tato rodinná vinařství se pak samozřejmě snaží, aby svou produkci co nejrychleji prodala. A není v tom asi ani tak otázka skladování, protože tento vinař měl nově vybudované dvě krásné klimatizované skladové haly.