O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 26.10.2012 14:14:52 |
Od: | p.j. |
E-mail: | pjelen@barrandov.cz |
no, to je spíš empirická, lety prověřená záležitost, že vína z horních částí svahů jsou taková jednodušší, méně bohatá. pokud bych chtěl hledat, proč to tak je, tak bych si mohl myslet, že tam už je ten vodní a dusíkový stres příliš velký a nedovolí vyvinout v hroznech tolik složitějších látek, kořenový systém je málo rozvinutý, skála je blízko pod povrchem, to taky může mít vliv. | |
Datum: | 26.10.2012 12:46:56 |
Od: | Ondra |
E-mail: | ondra@winepunk.cz |
Moc nechápu tu souvislost sestupnění klasifikace se strmostí. Pokud pro pinot platí, že čím méně dusíku, tím líp (kromě prvních třech let růstu souhlasím), tak právě strmost a eroze má za následek odplavování povrchových půd, které mají dusíku nejvíc z rozkládající se organické hmoty. Nebo se mýlím? | |