O Víně

Diskuze: Vína bez síry. Jde to vůbec?
Datum: 29-03-2020
  *
  *
*
7+10=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 24.07.2017 23:59:52
Od: miro
E-mail: mirrnz@gmail.com

Dobrý deň, mne poradil jeden starší pán, nech miesto cukru dávam do muštu aj lúčny med, (pozor, nie repkový) má vraj antibakteriálne účinky, bráni pokazeniu vína a ešte je to aj bonus pre naše zdravie. Nám to chutí, ešte sa to nestihlo pokaziť ani raz.. :)

Datum: 25.04.2017 20:51:50
Od: moll
E-mail: milos.ondrak@seznam.cz

Sloučeniny chloru se ve vinařství téměř neužívají, (kromě Sava, kde se nakonec chlór téměř všechen přemění v kuchyňskou sůl) protože a) réva nesnáší chlor, b) zatímco sloučeniny síry ve víně mají vůni tak nějak přírodní a většinou příjemnou, sloučeniny chlóru obvykle dost nepříjemně páchnou.

Datum: 25.04.2017 10:56:04
Od: Honza
E-mail: rodholiku@seznam.cz

Dobrý den, nedávno jsem viděl dokumentární film o účincích chlordioxidu, který někteří vinaři používají k dezinfekci (síření) sudů místo oxidu siřičitého. Chlordioxid je plyn, který se používá v některých zemích k dezinfekci vody místo chlóru. V malé koncentraci se též používá pod názvem MMS k hubení bakterií, virů a parazitů v těle. Nemáte někdo z tímto způsobem ošetření sudů zlušenost?

Datum: 18.05.2016 09:23:26
Od: Petra
E-mail: pkuldova@seznam.cz

Dobrý den,

velmi děkuji, že jsem si tento článek mohla přečíst. Je to přesně to, co jsem hledala. Víno bez síry. Ony totiž síry ve víně znamenají "éčko" na stupnici od 0-6, bohužel pětku, což není vůbec zdravé "éčko". Díky:-)

Datum: 25.10.2014 10:29:22
Od: Lech
E-mail: lechm@seznam.cz

Za víny bez síry nemusíte jezdit do Francie - doporučuji návštěvu u p. Glose v Moravské N. Vsi - můžete ochutnat celou paletu nesířených vín a jako bonus obdržíte úžasný výklad o úloze síry ve víně. Vřeje doporučuji!!!

Datum: 24.10.2014 21:20:14
Od: Aleš Černý
E-mail: alesrehab@gmail.com

Děkuji za skvělý článek. Velice si potrpím na zdravé potraviny a velmi mě mrzí, že má oblíbená "životodárná voda" víno obsahuje oxid siřičitý. Určitě zaexperimentuji. Víno si objednám a osobně vyzkouším jaké je.

Datum: 24.10.2013 19:44:01
Od: Honza
E-mail: janlin@volny.cz

Po přečtení příspěvku pěkně děkuji, nechci.

Datum: 09.07.2013 11:11:35
Od: Anka
E-mail: calebethuil@seznam.cz

U nás taková přirozená vína již existují. Vyrábí je tzv. Autentisté. Moc doporučuju. http://veltlin.cz/autentiste/