Sedlčanský dvouplísňový Vltavín
Podobně jako sedlčanský smetanový hermelín postupem času dozrává, stává se jemnějším, lahodnějším a výraznějším. Můžete ho nechat dozrát podle vlastní chuti na 10 a méně dnů před vypršením datumu minimální trvanlivosti, kdy se stává prozrálý až pikantní. Pokud ho necháte zrát 20 až 10 dnů, stává se krémový a lahodný. Pokud ho spotřebujete 20 a více dnů do vypršení data trvanlivosti má jemnou chuť. Jedná se o dvouplísňový sýr tvořený bílou hermelínovou slupkou s tmavě zelenou rokfórovou plísní uvnitř. Obsahuje také přírodní zdroj vápníku. Hodí se především k výraznějším bílým vínům jako je Tramín červený, Aurelius či Muškát moravský, ale i k červenému vínu, například Svatovavřinecké a Zweigeltrebe. Výrobce doporučuje pro zvýraznění chuti vyjmout sýr z ledničky asi půl hodiny před konzumací.Výrobce: Povltavské mlékárny, a.s., Církvičská 240, 264 01 SedlčanyWeb: http://www.skvelesyry.czHmotnost: 120 gCena: 28.90,- Kč (Delvita v roce 2003)