O Víně

08.04.2003 J. Aktivni: Ano Datum a cas publikace:

Kdy dochází k přezrávání hroznů?

V článku najdete základní informace.

Mnozí vinaři záměrně nechávají část hroznů na keřích i po dosažení plné zralosti. Cukr se pak sice nepřetržitě odbourává, ale protože se voda z bobulí vypařuje ještě rychleji, koncentrace cukru se ve skutečnosti zvyšuje. Tak dochází k přezrávání hroznů, které sice dávají při lisování méně moštu než hrozny v plné zralosti, avšak tento mošt je koncentrovanější. To je podstata vzniku vysoce ceněných pozdních sběrů a výběrů.

Zdroj: Víno - Malá škola
Autor: Jens Priewe

Počet příspěvků v diskuzi: 0  Vložit/Zobrazit příspěvek
Počet zobrazení článku: 3545x
Průměrná známka po 0 hodnoceních: -
 1    2    3    4    5  
J. 10.01.2010 15:29:54