O Víně

Diskuze: Ristorante La Rivolta - Hodonín
Datum: 29-03-2024
  *
  *
*
10+3=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 03.04.2015 20:00:49
Od: Zuzka
E-mail: ilove.italy@volny.cz

Zajímavý článek, se kterým musím souhlasit, ale zároveň i nesouhlasit. Chápu některé nespokojenosti, které byly v článku vyjádřeny, spousta podobných věcí vadí v restauraci i mně. Například chodit si pro klíč k baru nebo když mi obsluha bere talíř doslova od pusy.

To, co bych ale ráda zdůraznila je něco jiného, co se až tak netýká prostorů, služeb a restaurace jako takové. Nevím, jak moc detailní je menu, ale z toho co jsem pochopila, některé recepty opravdu nejsou tak, jak by měly být.

Např. "špagety milanese" nemají být s kuřetem (Italové ho do receptů nedávájí), ale ani takové, jako jste popsala vy v článku a vložila na ně odkaz. Tyto "spaghetti alla milanese" nejsou v Itálii příliš známým receptem, ale přestoje existuje. Jak na Sicílii, kde je jakási verze s ančovičkami a strouhankou. Tak ale především opravdu v Miláně, kde se dělají s tradiční ingrediencí, kterou je máslo, dále citrón a hladkolistá petržel.

Další věcí jsou lasagne. Jde toho na nich bohužel zkazit víc než dost, především ve formě prodávaných levných napodobenin. Souhlasím, že obloha k ním nepatří, v Itálii nic takového neexistuje a nepraktikuje se. Je to pouze český zvyk.

Co se týče smetany, ta se v Itálii využívá a to hojně. Žádnou výjimkou není ani risotto.

Pokud máte ráda kromě francouzské kuchyně i italskou, tak bych Vás ráda pozvala na můj blog o italské domácí kuchyni. Určitě najdete zajímavou inspiraci.

www.ilove-italy.cz

S pozdravem

Zuzana

Datum: 08.05.2013 23:30:36
Od: Lukas
E-mail: lukas34@hotmail.com

Chodim do La Rivolta pravidelne a mozem s velkym kludom vyhlasit, ze tato recenzia je uplne mimo.

Datum: 25.01.2012 13:32:20
Od: ivana
E-mail: ivana.vladex@seznam.cz

Pro všechny: Pokud Vám dělá takový problém dochuti si salátový list v restauraci, (což teda musím říct že salát bez příchuti mi rozhodně nevadí), zajímalo jak to děláte u zmiňované restaurace u Chytilů s vínem, kde bylo rozborem ZPI (zemědělská potravinářská inspekce) nalezeno 78 % vody. To Vám přijde normální? Zrovna tuto firmu, bych jako vrchol gastronomie teda rozhodně nezmiňovala a ta voda ve víně nalezená teď rozhodně není vyjímkou, je to už u této firmy po 3. Mezitím 1x to byl burčák.. Pokud jim nedělá problém nalít do vody trochu vína a prodávat to jako přívalstkové víno, stojí za úvahu jak to dělají v kuchyni ne?...

Datum: 22.08.2011 01:49:40
Od: Michal
E-mail: michalovo@yahoo.com

Vážená paní manažerko.

Osobně si myslím, že pokud někdo navštíví podnik, který se pyšní tím, že má "koncept kvalitní gatronomie za férové peníze" tak nečeká, že si bude muset sám dochucovat salát (ono totiž už tady začíná ten proces vaření a utváří se tím celkový dojem z jídla) neochucený salát totiž dostane "bohužel" všude jinde, kde tento koncept nemají. Ostatně Vám snad chutná neochucený salát? jestli ne, tak proč ho teda prodáváte?
K té vodě jenom tolik, pokud má pro vás litr vody hodnotu 25,- Kč tak proč ne, na každý obchod musí být přece vždycky dva, jeden co prodává a druhý co kupuje. Jen jsem čekal, že nám tady objasníte odkud berete vodu, nám totiž VAK bublinkovou vodu v trubkách neposílá. Stejně tak nechápu jak může napomoci hygienickému standartu zamčené WC...omlouvat neochotný personál, že dotazování hostů je nevhodné... víme přeci oba očem je řeč... personál se přeci nemusí dotazovat, může nabízet, zvlášť, když jak recenzentka popsala, je nad slunce jasné kam se host chystá, pak se nedivte, že když se takových detailů nasbírá za jednu návštěvu víc, tak máte negativní recenzi, kterou už nezachráníte tím, že o sobě budete prohlašovat, že jste nejnavštěvovanější restaurace v Hodoníně, možná by trochu pokory neškodilo, zvlášť, když oba víme, že to není pravda.
Jako nevhodné mi také přijde, když si stěžujete že v recenzi chybí odstavec s vínem, když už jste si na účtu našla i čas zaplacení, tak jste si tam mohla všimnout i toho, že si recenzentka víno neobjednávala a vzhledem k jejímu "povolání" tedy nebylo co hodnotit.

Michal

Datum: 17.08.2011 19:56:33
Od: Natália Kosibová
E-mail: kosibova@larivolta.cz

Dobrý den, vážená paní recenzentko,

očividně je zcela jasné, že se ve své recenzi zabýváte komplexním dojmem z naší restaurace, ráda bych však také vyjádřila názor za vedení našeho podniku.

Co se týče vchodu do restaurace a nevhodné modré výmalby, o této záležitosti víme, ale nejsme bohužel vlastníky domu a již několikrát jsme se snažili dohodnout redesign chodby s majitely budovy domu, ale bohužel bezvýsledně. Takže za Czech-mex design se omlouváme a chápeme, že Vám nejspíše připravil takový kulturní šok, že naše restaurace již zde přestala být pro Vás zajímavá.
Co se týče "prázdna podniku", dle data na Vaší účtence je jasné, že jste náš podnik navštívila ne v prime timu, ale v době, kdy je po obědech a večeře ještě nezačali. Co se týče cen jídel, za čerstvé a prvotřídní suroviny je potřeba zaplatit, to ostatně říká i pan kuchař Pohlreich, kterého u nás v restauraci ctíme a velmi si jej vážíme. Myslíme si, že cena těstovin, které začínají na 129 Kč a končící u 159 Kč, do kterých musíte započítat suroviny a ostatní náklady tak, abychom poskytli perfektní servis, se nám jeví odpovídající. Za cenu 100 Kč i s pitím nejsme schopni navařit a poskytnout našim hostům opravdu kvalitní jídlo, leda bychom servírovali Lasagne Bolognese ala Liedl za 39 Kč anebo pangase jako výše Vámi jmenovaný restaurant z Dubňan, u kterého při bližším auditu najdete onen okázalý mix bernardýna s jezevčíkem. Anebo si myslíte, že pangasius, čtyři druhy smažených sýrů, nekolik druhů topinek s kečupovými a non kečupovými variantami zakončené překupovanými dezerty Marlenkou a Medovníkem poskytuje dnes gastronomický zážitek? To by Vám renomovaný kuchař asi neschválili jako to pravé ořechové a hlavně nemražené a la carte menu.

Co se týče kouření pod nos, ráda bych vám doporučila návštěvu nekuřáckého salonku či letní terasy, zde je zakázáno kouřit a nikdo by Vás tímto neobtěžoval. Toalety máme z důvodu zachování hygienického standartu opravdu na klíč, a bohužel náš personál se nemůže hostů svévolně dotazovat, zda jdou navštívit toaletu, to by dle nás bylo krajně nevhodné a zajisté to pochopíte.

Co se týče přinesení jídel na stůl a odnesení prázdných talířů, snažíme se být k našim hostům co nejvstřícnější a chceme poskytnout komfortní zacházení. A v dnešní gastronomii se již ustupuje od starodávných pravidel servírování zprava a podobných pravidel složitější obsluhy a klade se na první místo komfort hostů.

Co se týče chyb v jídelním lístku, to nejspíše nemá smysl více rozebírat. Podle mne jste hledala chyby pravopisné a když jste je nenašla, poukázala jste na složitější slovosled. V době gastronomické krize, kdy se v lístcích objevují nepochopitelné pokrmy, chyby pravopisné, také se suroviny změňují jak na běžícím páse, všude nás straší eidam a kečup jako hlavní ingredience, mi Vámi zmíněná věta přijde jako drobný prohřešek. Nicméně děkujeme za vyjádření názoru a upozornění na chyby.

Co se týče receptů, náš šéfkuchař procestoval Itálii a recepty rizot a těstovin se liší dle italských regionů a to, že Spaghetti Milanese vaří Nigella jinak, neznamená, že je to jediná správná cesta a že všechny restaurace musí vařit dle jejího receptu (mimochodem Nigellu a její pořad mám velmi ráda a sleduji jej často). Variací je nespočetně a každý region má svá specifika a zvyky. Zajímala by mne však jedna věc a to ta, zda kdyby jste viděla v restauraci risotto s citronem a mátou, zda by jste řekla, že to Italové do svých rizot nedávají? Anebo variace s vanilkou? Asi ano, italové tyto suroviny pro rizota nepoužívají, ale tyto variace vaří Jamie Oliver a chutnají úžasně. Takže možná by stálo za to nejdříve ochutnat a poté hodnotit... Nikde v celé Itálii si nedáte jedno a to samé jídlo stejné, to víte. A že ledový salát je pouze doplnění a lehké osvěžení a pokud je Vám ochucení solí a pepřem málo, mohla jse si dochutit balsamicem či olivovým olejem, jak je v Itálii zvykem.

Co se týče placené vody z kohoutku, jedná se o naši službu, kterou zákazníci hojně využívají. Kohoutkovou vodu nabízíme zdarma k polednímu menu a ke kávě a jedná se o velmi oblíbenou záležitost. Chápu, že Vás mohlo zarazit že kohoutková voda, na rozdíl od USA, kde se téměř všude podává zdarma, je u nás zpoplatněna, ale je to služba jako každá jiná a proto má u nás také určitou hodnotu.

A co mne na celé věci mrzí nejvíce je to, že ač máte neuvěřitelný přehled o víně, náš vinný lístek jste nezmínila. A výběr z 19 druhů rozlévaných vín také ne. A právě Váš názor v této oblasti by byl pro náš podnik přínosem. Bohužel to, že máme ošklivou chodbu, to prosím pěkně víme. Já osobně totiž chodím do restaurace s pocitem, že za své peníze chci dobré a kvalitní jídlo. A ingredience jako topinky, mraženou drůběž a pangase u nás nenajdete, protože máme koncept kvalitní gastronomie za férové peníze a dle mého názoru není vhodné hodnotit restauraci dle kritéria peněžního, pokud to samozřejmě není Váš jediný požadavek.

Na závěr musím zdůraznit, že nás za celé vedení mrzí, že žena Vašich znalostí, gastronomického vzdělání a životních zkušeností, se nechala ovlivnit negativní emocí z naúčtované kohoutkové vody a záměrně vypustila pozitivní záležitosti. Nakonec bych se Vás ráda zeptala, proč jste jídla nevrátili osbluze, byla by Vám vyplacena kompenzace. Namísto toho naše servírky nesly do kuchyně prázdné talíře. Vaše recenze mne neskutečně mrzí, tím spíš, že za vše může litr kohoutkové vody za 25 Kč.

Vaší práce, názorů a znalostí si velice vážím, nakonec bych Vám však jen ráda sdělila, že Rivolta je možná hnusným podnikem pro Vás, nicméně osobně mi přijde hnusné neobjektivně hodnotit podnik s největší návštěvností v Hodoníně a na závěr jej přirovnat k podniku, který vaří českou kuchyni a na jejichž lístku se skví poklady jako pangasius a smažený sýr a ohodnotit jej na základě toho, že sama neakceptujete naše služby. A na závěr bych vám chtěla sdělit, že jsem nikdy neviděla nikoho dolévat si Mojito vodou, ale i když je to nestandartní, nikdy bych neřekla že je to hnusné.

Vaší práce, názorů a znalostí si velice vážím,

Bylo mi potěšením,
s pozdravem a přáním hezkého dne,

Ing. Natália Kosibová
manažerka restaurace La Rivolta

Datum: 16.08.2011 22:17:25
Od: Milan
E-mail: rak.luzice@centrum.cz

Evas: Paní H. píše..." dvou mládenců, kteří sem přišli na kávu (ti se však chovali jako kamarádi obou servírek a během našeho oběda nám kouřili pod nos)".

Z tohoto usuzuji, že se jednalo o oběd, třebaže v pokročilé době :-) Ozývám se proto, že jsem ten kuřák :-D Paní seděla v kuřácké části a kdyby řekla, tak bych neměl problém cigaretu típnout :-P Pamatuju si jí protože si objednali k Mojitu vodu, aby si ho mohli dolévat, což mi připadlo komické, o to víc když se teď dovídám, že je to kulinářský expert. Krom toho jsem si tam dnes dal Lasagne a oschlé mi nepřipadaly, celkem jsem si pochutnal :-)

Datum: 16.08.2011 15:18:57
Od: Evas
E-mail: eva.skokankova@email.cz

Jara: Tak já teda "recenzi plnou gramatických hrubek" nevidím. Jistě, něco by se našlo, ale ve zdejších recenzích (včetně mých) chyby bývají a nikdo se nad tím nepozastavuje.

Milan: Paní H. nikde nepíše, že by tam byli na obědě, naopak píše, že doba byla na oběd již dávno pokročilá - z toho usuzuji, že bylo už dost pozdě.

Celkově si myslím, že i tyto články na ovine.cz patří a ráda si takové recenze přečtu. Snad jedinou malou výtku bych měla: rozhodně si nemyslím, že na lasagních není co zkazit :)

Datum: 16.08.2011 14:57:02
Od: Jara
E-mail: yar.inn@seznam.cz

nejúsměvnější jsou vaše poznámky o jazyku jídelníčku, přitom vaše recenze je plná gramatických hrubek!

Datum: 16.08.2011 14:38:05
Od: Milan
E-mail: rak.luzice@centrum.cz

Hmm, jsem stálým hostem a tuto restauraci mám docela rád, ale kritiku beru :-) Jen si dovolím poznamenat, že pokud Vám vadí cigaretový kouř, tak jste si měli sednout do salonku, který je vyhrazen pro nekuřáky ;-)... krom toho v době oběda až do 14:00 je zákaz kouření v celé restauraci... vy jste tam nebyli v době oběda (na účtence je čas 16:32!!!)

Datum: 12.08.2011 12:04:06
Od: H.
E-mail: helena@bakerwine.cz

Sorry, ale tento report je v sekci NEDOPORUCUJEME, kam nespada pouze vino, ale i knihy a (eno)gastronomicka zarizeni - viz pizzerie zlate casy nebo irska hospoda...

Datum: 12.08.2011 11:51:15
Od: Neználek
E-mail: nez@centrum.cz

Paní H. si velmi vážím.
Ale tento článek prostě není ovíně.