O Víně

Diskuze: Postřehy z vín vypitých v lednu 2014
Datum: 29-03-2024
  *
  *
*
2+10=  
* - povinné položky

Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: 11.03.2014 22:17:39
Od: Sajmik
E-mail: ungerman@phil.muni.cz

Ještě k vínu Sao Domingos: na webu výrobce se uvádí, že 80 % objemu bylo školeno v tanku a zbývajících 20 % v sudech z amerického dubu, a to po dobu 6 měsíců (http://www.cavesaodomingos.com/uk/conteudos/fichas/330_UK.FT.Beira_Atlantico_Red_SDOM_Reserva_2010.pdf).
Je tedy zjevné, že v Portugalsku má termín „reserva“ zcela jiný význam než ve Španělsku, třeba Wikipedie říká, že „In Portugal the term indicates that the wine has an alcohol level of at least 0.5 percent above the regional minimum“.
Portugalské červené, které zrálo dva roky v sudech a rok v láhvi, by se mělo nazývat jako „Garrafeira“. Znalci portugalských vín jistě budou schopni dodat další detaily.

Datum: 31.01.2014 10:02:57
Od: Sajmik
E-mail: ungerman@phil.muni.cz

Podle mě je to jednoduché: "jednooký mezi slepými králem". Zkrátka nabídka ostatních řetězců je tak hrozná, že cokoliv normálního (z pohledu západní Evropy) u nás vypadá velmi neobvykle :-) .

Datum: 30.01.2014 14:09:03
Od: pavelm
E-mail: pamrazek@seznam.cz

Docela by mě zajímalo, čím to je, že v řetězcích, které jinak kvůli nákupu kvalitních potravin jinak rozhodně nevyhledávám (Norma, Penny) mívají dost často vína v bezkonkurenčním poměru cena/kvalita.