O Víně
Seznam příspěvků k diskuzi
Datum: | 23.08.2011 14:33:16 |
Od: | Moll |
E-mail: | milos.ondrak@seznam.cz |
Koukám, v roce 2010 byly v tichosti uznány Florianka a Nativa, v roce 2011 Erilon a Kofranka Solarisu bylo v letech 2007 až 2011 nasázeno 5,5 ha. Cabernet Cortis 3,3 ha. Pro úplnost - u slováků zařadili tyto nové odrůdy: Bílé - Breslava (CHRTČ x St. Maria d Alcantara 10/28), Hetera (H TČVČB 4/13). Modré Hron (CAAB 3/22), Nitranka (CAAB 3/8), Rimava (CAAB 3/12), Rosa ((PPxFM) x TČ), Rudava (CATAP 6/28), Torysa (CATAP 9/17), Váh (CAAB 3/13). Stolní Bezsemenka (CRDE 5/9) (dříve se jmenovala myslím Picurka), Helitrop (KKCHIB 25/19), Luna (KKPE 14/44), Premier (DMCA 19/8), Rhea (CRCHIB 21/8) (dříve se jmenovala Jupiter). | |
Datum: | 20.08.2011 00:30:49 |
Od: | MT |
E-mail: | warmu@centrum.cz |
Článek o sklepích byl fajn, semináře na toto téma bych pro spoustu "starousedlíků" zavedl jako nutný teoretický základ, leč to tak asi "jednoduché" nebude. Ad Michlovského příspěvek - to je alespoň originální téma pro diplomku než zpracovávat to, jak který přípravek do vína či vinice působí apod. Jsem zvědav, zda-li se tu neroztrhne pytel s "modifikovanou" katechinskou metodou .) Ale to asi moc předbíhám, jsme úspěšně stále naučení na umělá nerezová vína. Taktéž bych rád věřil, že je tu více vinařů, než výrobců a řemeslníků, jenže text v duchu "objevení Ameriky" (nechci autora shazovat, leč tak to na mne působilo - ale příjemně překvapil) o tom, že víno se dělá v sudu, kde musí dýchat, toho v myšlení výrobců jdoucích dle trendů moc nezmění. A nejsem pesimista .) | |